alenka1

Programe nemškega jezika in angleščino za predšolske otroke vodi Alenka Drempetič, profesorica nemščine. Dragocene izkušnje si je nabirala najprej kot učiteljica nemščine na osnovni šoli ter jezikovnih šolah, nato pa se je odločila za samostojno pot, ki ji omogoča bolj prilagojeno in poglobljeno poučevanje. Ima torej veliko izkušenj s področja poučevanja tako individualno, kot v skupinah različnih velikosti, tako z začetniki kot s tistimi, ki želijo svoje znanje le obnoviti ali nadgraditi ter z ''učenci'' vseh starostnih skupin, od otrok do najstarejših.

V želji, da bi našim tečajnikom poleg tečajev nemščine ponudili še kaj več, sodelujemo z jezikovno šolo Modra sova, s katero organiziramo poletno šolo. V šolskem letu 2017/18 smo v našo ponudbo vključili tudi tečaje angleščine za predšolske otroke. Sodelujemo z Mini vrtcem, s katerim pripravljamo Igrivo angleščino in Pravljično-ustvarjalne delavnice. V želji združiti prijetno, koristno in zdravo, smo se povezali še s Centrom solnih terapij, s katerim organiziramo tečaje angleščine v solni sobi.

Reference

Pri Alenki sem imela individualne ure, ki so minile kot za šalo. Najbolj mi je bilo všeč to, da se je popolnoma posvetila mojim željam in potrebam glede učenja, pripravila je vso potrebno gradivo za učenje ter bila vedno na voljo za vprašanja tudi preko emaila/telefona. Skupaj sva reševali tudi teste, ki sem jih potem tudi brez problema opravila. Vsekakor dobra naložba.Maša (obiskovala individualne ure nemščine v okviru priprave na izpit B2)
Pri Alenki sta inštrukcije obiskovala sin in hčerka. Lahko rečem da sem bila z inštrukcijami za Žiga in Anjo zelo zadovoljna, predvsem me je presenetil Žiga z izjavo"končno ena ženska ki zna razložit nemščino". Rezultat je bil odličen, Žiga je izpit opravljal za celi drug letnik (ker je pavziral) in ga dobro opravil.

S strani Anje lahko rečem, da je od inštrukcij odnesla zelo veliko, nemščino je popravila kmalu po začetku obiskovanja inštrukcij in ker je dobila dobro podlago, ji nemščina danes več ne dela problemov in ima sedaj, v tretjem letniku, oceno 4.

Vem, da imaš velike zasluge za to tudi ti, zato....hvala Alenka.Tanja (mama dveh srednješolcev, ki sta obiskovala inštrukcije nemščine)

Učenje nemščine z Alenko Drempetič je bilo vedno v užitek in svojevrstna sprostitev, a hkrati odlično nabiranje slovničnega znanja, bogatenje besednega zaklada in spoznavanje s kulturo nemškega ali avstrijskega naroda. Alenka je sposobna, zavzeta in profesionalna učiteljica, ki je ure prilagodila mojim željam in poslovnim zahtevam, a – na mojo veliko srečo - duhomorno podajanje znanja zamenjala za zanimivo in praktično uporabnost nemškega jezika. Ure so bile vedno dobro pripravljene, prijetne in polne raznovrstnih aktivnosti, ki so vzpodbujale k stalnemu komuniciranju. Zelo pomembno je bilo, da je opozarjala na moje morebitne napake pri govoru, izgovorjavi ali pisanju, da sem lahko svoje znanje sproti izpopolnjevala in hitreje napredovala.Kaja (obiskovala individualni obnovitveni tečaj nemščine)

Lokacija

Naša učilnica se nahaja na naslovu Zemljemerska ulica 12, Ljubljana, v prvem nadstropju stavbe, kjer se nahaja tudi Geodetska uprava. V neposredni bližini sta Osnovna šola Poljane ter Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo. Nedaleč stran so še Srednja ekonomska šola na Roški, Srednja upravno administrativna šola ter Zdravstvena fakulteta. Dostopni smo z avtomobilom in javnim prevozom. Več o lokaciji ...